De website UdenAirport.nl geeft u graag informatie over de plannen om de voormalige militaire Vliegbasis Volkel (EHVK), ten oosten van Uden, de functie van civiel vliegveld te laten vervullen voor Zuidoost-Nederland als Uden Airport. Daartoe is het reeds van een eigen IATA code voorzien (UDE).


Op dit moment is de vliegbasis naast militaire basis al in gebruik als de thuishaven van een trauma helikopter voor Zuidoost-Nederland, in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud te Nijmegen.

Ook is er een helikopter van de Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten op de basis gestationeerd. Deze dienst opereert nationaal vanaf Schiphol maar heeft ook steunpunten elders in het land om snel ter plekke te kunnen zijn.


Omdat er nu nog geen burgerluchtvaartmaatschappijen operationeel zijn vanaf Uden Airport zullen burgers voorlopig nog gebruik moeten maken van het 35 km verder gelegen Eindhoven Airport (EIN) of het 50 km verder gelegen Düsseldorf Weeze Airport (NRN).A.W.A.M. Versteegde

Chief Executive Officer

Uden Airport .nl

 

Uden Airport